Do našej ambulancie prinášame novinku – CEREC – systém na zhotovenie celokeramických a zirkónových mostíkov a koruniek vyrobených do 24 hodín.

  1. Pacient sa objedná na obrúsenie zubu (zubov) – bezbolestné s použitím lokálnej anestézie. Dnešné moderné brúsenie zuba je minimálne, nakoľko korunky môžu byť tenké 0.8 mm.
  2. Obrúsené zuby oskenujeme intraorálnym skenerom CEREC Omnicam – nie je potrebné robiť odtlačky.
  3. Sken spracujeme v počítači a navrhneme finálnu podobu korunky alebo mostíka – biogenerické tvary – korunka na nerozoznanie od zdravého zuba.
  4. Návrh vyfrézuje CAD/CAM robotická fréza – disponujeme s najvyššími modelmi CEREC MC XL Premium Package – dokážeme frézovať aj zirkónoxid, jemné frézy, dokonalá anatómia korunky a päťosou CAD/CAM frézou Cerec Inlab MCX5.
  5. Na korunku alebo mostík nanesieme glazúru a farebné pigmenty aby sme jej čo najvernejšiu podobu.
  6. V keramickej peci napálime glazúru.
  7. Nacementovanie korunky na obrúsený zub (zuby)

Všetko do 24 deň. Žiadne čakanie na korunku mesiac, žiadne nepresnosti – Cerec korunky sú presné na 25 mikrónov, už žiadna kovokeramika, žiadne viacpočetné návštevy zubnej ambulancie.

 

CEREC Zirconia – plnoanatomický transparentný zirkónoxid

Férová uvádzacia cena:

Cerec celokeramika, e.max, hybridná keramika – á 249,-€/kus

Cerec zirkónoxidová korunka: 299,-€ kus.

Ceny sú pre všetkých – našich a aj cudzích pacientov rovnaké.

Výroba zirkónoxidovej korunky je náročnejšia na čas a energie nakoľko vyžaduje niekoľko hodinové sintrovanie v sintrovacej peci pri teplote cca 1500 st., ale je najpevnejšia, môže byť veľmi tenká a nezlomí sa, pri brúsení zubov je možné obrúsiť zo zuba menej tkaniva, šetrnejšie brúsenie.

Cerec Zirconia – minimálne invazívna preparácia, minimálna hrúbka 0.7 mm